Vlera e ujit

Uji është burim i jetës. Organizmi i një të rrituri ka nevojë për mesatarisht 2 litra ujë në ditë.

Uji Jon i plotëson standardet dhe kriteret për konsumim të përditshëm. Konsumimi i ujit Jon ju ndihmon që të keni një trup të shëndetshëm dhe të dehidratuar vazhdimish.

Uji Jon nxirret nga thellësia e tokës së Kosovës dhe paketohet me teknologjinë më të sofistikuar të kohës është brend i Ada Group.

Shëndeti mbi të gjitha. Sigurohu për sasinë e ujit që pini

Ujin, burimin e jetës, e konsumojmë çdo ditë, e dini vërtet vlerën e tij dhe për çka ai na ndihmon? Nëpërmjet disa pyetjeve të pazakonshme dhe të thjeshta do të përpiqemi t’ju japim përgjigje.

E para dhe themelorja, që duhet të pini tetë gota ujë në ditë është mit. Sasia e mjaftueshme e ujit, të cilin duhet ta konsumoni gjatë ditës është ajo sasi e ujit të cilën e humbni përmes djersës, urinës, frymëmarrjes.. Kjo është përafërsisht prej 8- 10 gota ujë në ditë. Pasi që përmes pemëve dhe perimeve konsumojmë rreth 4 gota në ditë, nënkuptohet që duhet të kompensojmë vetëm pjesën tjetër, çka na çon deri te shifra prej 4-6 gota në  

Sa ujë duhet të pimë kur dëshirojmë të dobësohemi?

E vërteta është që uji ndihmon të përshpejtojmë metabolizmin kur dëshirojmë të humbim kilogramë. Për ta shpejtuar metabolizmin duhet të pini rreth 2.5 litra ujë gjatë një dite.

Hulumtimet kanë treguar që nëse rritni konsumimin e ujit për 1.5 litra në bazë ditore gjatë vitit do të shpenzoni 17.400 kalori më shumë ose nëse e shndërrojmë në kilogramë, rreth 2.25 kg. Nëse dëshironi të përshpejtoni metabolizmih përmes ujit, le të jetë i ftohët uji që pini.

Sa ujë duhet të pini gjatë ushtrimeve?

Verës ose gjatë kohës së ushtrimeve nënkuptohet që do të pini më shumë ujë. Rreth dy orë para ushtrimeve pini 2-3 gota ujë dhe kështu do të jeni të sigurt që nuk do të dehidroni gjatë kohës së treningut. Jashtë kohës së treningut duhet të pini një gotë ujë çdo 15 minuta dhe pas treningut edhe 2-3 gota.  

Uji jon është në kontroll të vazhdueshëm
dhe ofron garanci për cilësinë

Konsumimi i vazhdueshëm i ujit i ndihmon organizmit tuaj

Pirja e ujit është shumë e rëndesishme për shkak se uji ndrydh në menyrë natyrale apetitin dhe ndihmon trupin të tretë yndyrnat e rezervuara. Studimet kane treguar se nëse pirja e ujit zvogelohet kjo shkakton rritjen e depozitimit te yndyrave (dhjamit), perderisa nëse pirja e ujit shtohet kjo zvogëlon sasinë e depozitimit të yndyrave në trupin e njeriut

Për këtë arsye rekomandohet pirja e vazhdueshme e ujit që trupi ta përshpejtoj tretjen dhe të ndihmoj në humbjen e peshës

Kujdesi ndaj konsumatorit

049 160 092

Design: 2Bstudio 10 000 Prishtina Kosovo ©2015